Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
manierka na wodę system Alice - jak nosić?
Cześć!

Mam może i proste pytanie, ale kombinuję od dłuższego czasu i pomysłu brak... Mam manierkę z systemu Alice, coś w stylu:

Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogować

Nie ukrywam, ze po prostu podobają mi się te manierki, jedną używam częściej, druga leży w moim plecaku ucieczkowym.  Tylko mam cholerny problem z przenoszeniem. Te klipsy wg mnie nie są wygodne ani przy zapięciu na pasek (jak założe je na pasku od spodni - "drapią" mnie przez koszulkę po boczkach...), ani je łatwo przypiąć do plecaka - poza tym, po kilku latach używania, trochę poszarpały mi taśmę jednego z pokrowców. Mam wrażenie, ze co prawda spokojnie zniosą ten kilogram wagi wody, ale nie są tak dobre do przeniesienia tego ciężaru na taśmy jak system molle...

Pytanie - czy macie doświadczenia z takimi manierkami? Jak to przenosić wygodnie? czy da się to jakoś przezbroić pod molle?

Z góry dziękuję za podpowiedzi!
zapraszam na bushmot.blogspot.com
Odpowiedz
Gotowe rozwiązanie to Helikon-Tex - E&E Pouch. Pokrowiec na taką manierkę pod palls. Niestety droższy niż sama manierka. Jednak jest to kieszeń bardziej uniwersalna niż kieszeń z linka, który podałeś.
Odpowiedz
Hej

Kupiłem pokrowiec z demobilu , na molle / palls. Cena jakieś 8-9 zł Smile Z zasobów BW. Ale przewijają się również amerykańskie UCP czy brytolskie w MTP/DPM.

Szukać na portalach.

Pozdrawiam
~Bart
Pozdrawiam 
~Bart
Jestem na : YT, FB, TT i IG. 
Oraz tutaj : Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogować
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości