Liczba postów: 820
Liczba wątków: 4
Reputacja:
3
To tak jak kiedyś powiedziałem, że w kwestii czystości wody i powietrza nie nie toleruje improwizacji to mało mnie nie zjedli. 🤣
Może poprostu kup taka staze i sam sprawdź to jak Buła pisał kawał "paska od spodni" żadna magia 🤷♂️
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 49
Reputacja:
24
Dokładnie jak mówi Buła.
Będzie g*** to będziesz miał do treningu żeby oszczędzać egzemplarz bojowy.
Szukam SWAT-T na Ali. na pewno do opatrunku okluzyjnego dołączy też kilka izraelskich.
Liczba postów: 343
Liczba wątków: 11
Reputacja:
9
Podbijam trochę temat. Miałem ostatnio szkolenie z pierwszej pomocy. z jednej strony - prowadzący powiedział, że nie ufa stazom - podróbkom. Tylko oryginalne CAT dają gwarancję, ze zadziałają.
Z drugiej - pokazał jak z pomocą zwykłego bandaża (nie elastycznego - zwykłego...) zrobić stazę, która wg niego zadziała - bandaż wytrzyma. Nie powiedział, ze stosował coś takiego, nie wiem skąd u niego ta pewność, ale pewność miał, ze taką stazę zaimprowizować można...
Przepis wygląda tak - rozwijamy cały bandaż , wiążemy dwa końce ze sobą, solidnie. mamy "kółko". Składamy to na kilka razy (na udo - wyszło mu na cztery), przekładany na kończynę (no, tu jest minus w porównaniu do stazy, ale to improwizacja) i za pomocą improwizowanego krępulca kręcimy i zaciskamy... Czy to rozwiazanie idealne? Na pewno nie. Czy zadziała? No włąśnie... jemu zadziałało na pokazie, bandaż wytrzymał, a kręcił za pomocą butelki z wodą...
Ciekaw jestem Waszego zdania na ten temat.
zapraszam na bushmot.blogspot.com
Liczba postów: 1,128
Liczba wątków: 80
Reputacja:
24
Używam chińczyków - zawsze kupujemy z jednej partii więcej sztuk i poświęcamy kilka na testy.
Obecnie te nowe w zasadzie nie pękają.
Reputacja:
9
Aby odczytać wiadomość musisz się
zarejestrować lub
zalogować
zapraszam na bushmot.blogspot.com
Reputacja: