Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chińskie produkty do Ifak
To tak jak kiedyś powiedziałem, że w kwestii czystości wody i powietrza nie nie toleruje improwizacji to mało mnie nie zjedli. 🤣
Może poprostu kup taka staze i sam sprawdź to jak Buła pisał kawał "paska od spodni" żadna magia 🤷‍♂️
Odpowiedz
(2022-04-10, 12:18 AM)maciek199815 napisał(a): Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogowaćJuż sam fakt, że nie wiadomo na jaki produkt się trafi, czy zadziała czy też nie, odwodzi mnie od zakupu. Wolę wyłożyć te pieniądze na oryginał i mieć chociaż spokojną głowę.
Ale wszelkiej maści pokrowce, etui itp jak najbardziej jestem za.

Jak miałeś kiedyś w ręku oryginalną staze i wiesz jak działa to kupisz dobrą.
Zresztą zrób inaczej - kup 1 szt. porządnie wyglądająca do treningu. I tak potrzebna. Tu sprawdzi się idealnie a jak okaże się że jakość pasuje zamówisz więcej.
Odpowiedz
Dokładnie jak mówi Buła.
Będzie g*** to będziesz miał do treningu żeby oszczędzać egzemplarz bojowy.

Szukam SWAT-T na Ali. na pewno do opatrunku okluzyjnego dołączy też kilka izraelskich.
Odpowiedz
Podbijam trochę temat. Miałem ostatnio szkolenie z pierwszej pomocy. z jednej strony - prowadzący powiedział, że nie ufa stazom - podróbkom. Tylko oryginalne CAT dają gwarancję, ze zadziałają.

Z drugiej - pokazał jak z pomocą zwykłego bandaża (nie elastycznego - zwykłego...) zrobić stazę, która wg niego zadziała - bandaż wytrzyma. Nie powiedział, ze stosował coś takiego, nie wiem skąd u niego ta pewność, ale pewność miał, ze taką stazę zaimprowizować można...

Przepis wygląda tak - rozwijamy cały bandaż , wiążemy dwa końce ze sobą, solidnie. mamy "kółko". Składamy to na kilka razy (na udo - wyszło mu na cztery), przekładany na kończynę (no, tu jest minus w porównaniu do stazy, ale to improwizacja) i za pomocą improwizowanego krępulca kręcimy i zaciskamy... Czy to rozwiazanie idealne? Na pewno nie. Czy zadziała? No włąśnie... jemu zadziałało na pokazie, bandaż wytrzymał, a kręcił za pomocą butelki z wodą...

Ciekaw jestem Waszego zdania na ten temat.
zapraszam na bushmot.blogspot.com
Odpowiedz
Używam chińczyków - zawsze kupujemy z jednej partii więcej sztuk i poświęcamy kilka na testy.
Obecnie te nowe w zasadzie nie pękają.
Odpowiedz
Aby odczytać wiadomość musisz się zarejestrować lub zalogować
zapraszam na bushmot.blogspot.com
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz