Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11.11 aliexpress nadciąga
Panowie

Zbliża się okres promocji na aliexpress. I znowu w grudniu czytając forum się obudzę : trzeba było brać jak było w promocji.

Co takiego kupujecie na alli i jakie zakupy odkładacie na ten czas promocji? Głównie chodzi mi tu o rzeczy których nie chce kupować, jeśli nie muszę, nawet po regularnych cenach z Ali.

Ja np.:
- uzupełnie to co się zużywa i innych drobiazgów (bo czemu nie wtedy?) Szczotki do broni, "magiczne gąbki" do mycia w domu, paracord, ogniwa 18650,16340, opatrunki itp.

- dam druga szansę latarkom WML "streamlighta" na których się przejechałem a które wszystkim się podobają i działają.

- pojemniki na elektronikę, brakuje mi czegoś żeby łatwiej utrzymać porządek w tym co mam. Nic pilnego ale jak będą tanio?

- pojemniki na wodę i przeciw wodzie, czyli camele, butelki, kanistry i worki żeglarskie

- mały panel PV do ładowania komórki

- akcesoria do radia (baofengi) może więcej radyjek?

- może kuchenkę turystyczną, taka mini, mamy z żoną jedna na spółkę a to przydatny sprzęt. Warto mieć backup.

Sporo z tego to rzeczy, które albo są takim trochę moim widzimisię albo nie są tak pilne żebym kupował je po pełnej, nawet aliexpressowej cenie.

Nie chodzi mi tu o sypanie linkami ale o to co szukacie, chociaż linki jak najbardziej mile widziane.

Warto też napisać czego za cholerę nie kupicie na Ali i czego unikać
Odpowiedz
Latarki Steamlight TLR, sznury do czyszczenia, przenośny panel PV, rurki NG, bipod, trochę ciuchów. Może jakieś drobiazgi jeszcze ze sprzetu kampingowego do testów.
Odpowiedz
Ubrania?
Ciekawe. Możesz napisać coś więcej?
Chodzi o pół-hurtowe zakupy rzeczy one-size-fits-all typu czapki, szaliki itp
Czy masz upatrzone kilka dobrych produktów które warto kupić.
Odpowiedz
(2022-10-26, 12:22 AM)Bura2 napisał(a): Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogowaćUbrania?
Ciekawe. Możesz napisać coś więcej?
Chodzi o pół-hurtowe zakupy rzeczy one-size-fits-all typu czapki, szaliki itp
Czy masz upatrzone kilka dobrych produktów które warto kupić.

Chodzi mi o tzw. podróbki czyli to samo, z tych samych fabryk, ale taniej. Mam dobre doświadczenia z kupowaniem ubrań na ali, grunt to komentarze czytać i nie liczyć na rabat 90% do ceny w pl. No chyba że noże kupujemy czy latarki. Tu jest jeszcze przyzwoicie. 
Konkretów jeszcze nie wybrałem ale widziałem nawet buty Lowa za 1/3 ceny.
Odpowiedz
"Zapasowe" okulary - MINUSY. Tanie, sprawują się bardzo przyzwoicie: Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogować To rzecz, którą osoba z wadą wzroku doceni. Zgubienie/zniszczenie to katastrofa.
Szczypce precyzyjne do cięcia drobiazgów Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogować
Zaciskarka do różnych rzeczy (końcówki elektryczne "jak w samochodach" - ale nie tylko, na kable stalowe, anteny etc) - polecam brać system HS (bo są różne rozmiary!) i wymienne szczęki do różnych rzeczy - np: Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogować IDealne jak nie ma prądu. DO tego trzeba sobie "dobrać" to, co zaciskamy.
Piankowe nakolanniki. LEKKIE. Niby do domu - ale chyba nie tylko. Wiele ze spodni budowlanych ma "kieszenie" na ich wkładanie - sporo osób o tym nawet nie wie. Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogować
Dwa rodzaje anten: "krótki gumowy paluch" na bardzo krótkie odległości - ale NIE rzuca się w oczy i antenka "na magnesie" i z kablem którą możemy wystawić na dachu gadając ze środka auta. Słuchawki "douszne" albo kostne. (to są drobiazgi mniej-albo bardziej kosztowne, ale może komuś się przyda, moje linki dawno wygasły).
paluch nazywał się "Mini SMA-F Female Dual Band Soft Antenna Walkie Talkie UV-5R " druga podobna do Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogować
Wkłady "antypyłowe" do masek 3M. Aby widzieć linki musisz się zarejestrować lub zalogować

Bez linków - osłony gumowe na buty (takie kondony), przejściówki do rożnych systemów kartuszy gazu, przetwornice DC-DC do zasilania napięciem "jakiego nam potrzeba" etc.

To tak z marszu - może komuś pomoże, kogoś zainspiruje.
AKA emir - Irlandia, Munster.
Odpowiedz
Aby odczytać wiadomość musisz się zarejestrować lub zalogować
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz